Мотофреза Гардения, Хонда, Щил или Хускварна - на коя да се спрем?

Публикувано: 2023-07-24 06:29:59
Категории: Мотофрези, мотоблокове и мотокултиватори Rss feed , Полезни съвети и ревюта Rss feed

За малките домашни градини мотофрезата е незаменима. С нея може да се извършват различни задачи по обработка на почвата - разрохкване, оран, браздене, брануване и др. Тази мултифункционалност обяснява популярността на градинската машина и в известна степен обуславя необходимостта да бъде избирана внимателно. Познавайки основните критерии за избор на мотофреза, ще се сдобиете с оборудване, което ще постига добри резултати спрямо спецификите на почвата и отглежданите култури. Днес обаче няма да се спрем на тях. Ще насочим вниманието си към друг въпрос, който си задават много потребители, на които им предстои покупка на фреза за оране

Каква марка мотофреза да купя? 

В блога ни сме отделили сериозно внимание на различните производители на мотофрези. Например може да прочетете подробно за мотофрезите Пуберт, да се върнете назад във времето към историята на култови модели Болгар, Тракия и Иван Антонов или пък да почерпите информация за обслужването на мотофрезите в домашни условия. Сега обръщаме поглед към едни от най-търсените и утвърдени на пазара марки. Това са Гардения, Хонда, Щил и Хускварна

Качеството е сред топ критериите при избор на бензинова фреза. Компромис с него означава, че пилеете парите си на вятъра. Затова целта ни е в края на днешния материал да знаете, че избирайки дадена машина, тя ще отговори на очакванията ви като функции и надеждност. 

мотофреза гарденияМотофрези Гардения - икономично решение за практични клиенти 

От известно време една от най-търсените почвообработващи машини е мотофреза Гардения. Може да разгледате различните модели на пазара. Тяхната цена варира в диапазона около 1000-1200 лв. Марката успешно успява да осигури добър набор от функции и качество на ниска цена. Има обаче какво да вложи, за да се нареди сред производителите на най-добрите мотофрези в света. 

Една от най-евтините фрези Гардения на пазара е GD 17 M. Тя е подходяща за всякакъв вид почви. Машината се отличава с мощен двигател (7 к.с.), големи габарити и високо тегло. В цената й влизат фрези, транспортни гуми и браздир. Ако искате мотофреза с по-богата окомплектовка, разгледайте GARDENIA GD 17 M MEGA. Тя върви още с картофовадач, плуг и метални колела. 

Други два популярни модела мотофреза Гардения са 500B-3A и 500B-3M. В отличие от гореспоменатите те са с широчина на фрезоване 100 см. 

Мотофрези Хонда - изключителна надеждност, подпечатана от перфекционизма на Япония

Всяка мотофреза Хонда от каталога на марката притежава добри функционални възможности. Може да се надявате на висока мощност, надежден двигател, подсилена трансмисия и издръжливост. Съвкупността от тези характеристики прави бензиновите фрези Хонда едни от най-търсените на пазара. Те може да се използват за битови и професионални нужди. 

HONDA FG 320 DEМ е типичен представител на бензиновите фрези със средна мощност. Отличава се с добро съотношение мощност, габарити и маневреност. Управлява се лесно и е подходящ за различно култивиране на почвата без използването на прикачно оборудване. 

Вижте още:

Видове мотофрези

Мотофреза Пуберт - опознайте различните модели, за да изберете подходящия

Как да изберем качествена мотофреза?

Електрически фрези - с какво са по-добри от останалите?

Мотофрези GRILLO. Защо да им се доверим?

Със своите 2,1 к.с. мощност мотофрезата HONDA FG201K1 DET може да бъде обект на интерес, ако търсите машина за средно твърда почва, но не и глинеста. Компактните размери на този модел го правят лесен за управление. Предлага се и на достъпна цена, като не разходва много гориво. 

МОТОФРЕЗА HONDA FJ500 SE е следващият модел, който си заслужава да разгледате като технически параметри. Машината е снабдена с мощен четиритактов двигател Хонда и позволява да обработвате ивици с широчина 35, 63 или 90 см. Има една предна и една задна скорост. Тежи едва 45 кг. Още по-мощна мотофреза е HONDA FR750K3DE. Тя разполага с механизъм за противоположно задвижване на фрезите, което улеснява обработката на големи парцели с твърда и утъпкана почва. 

Мотофрези Щил - олицетворение на професионализъм, функционалност и надеждност

мотофреза щилЩил е марка, която е добре позната на всеки, който разбира от градинска техника. Именно поради това тя често е предпочитана и когато става дума за почвообработващи машини. С мотофреза Щил ще допълните арсенала си от качествен инвентар, който е:

  • максимално надежден
  • функционален
  • безопасен
  • лесен за употреба

За успеха на компанията солиден принос имат немалкото патентовани технологии. 

Ако имате нужда от мотофреза със средна мощност и марка Щил, може да разгледате STIHL MH 445.1 и МОТОФРЕЗА STIHL MH 685.0. Първата е оборудвана с качествен двигател BRIGGS & STRATTON, работна широчина 45 см и две скорости. Втората предлага 85 см работна широчина, двигател KOHLER и също така две скорости. Освен това е с 10 кг по-тежка. 

По-мощният вариант STIHL MH 600.1 е с двигател EHC 600 и широчина на фрезоване 78 см. Има кормило, което се регулира във всички посоки. 

Мотофрези Хускварна - елитна техника, предпочитана от професионалистите

Husqvarna е шведска компания, която е известна с това, че произвежда градинско оборудване Husqvarna, McCulloch и Gardena. Има фабрики в няколко страни и е безспорен лидер на пазара за градинска техника. Това е основателна причина, поради която марката продължава да бъде сред предпочитаните от потребителите в България. Ако търсите мотофреза с високо качество и достъп до резервни части и осигурено сервизно обслужване, Хускварна е това, от което имате нужда. 

Мотофрезите Хускварна са произведени с внимание към всеки детайл. Те са предназначени за интензивна и дългогодишна употреба. Моделът  HUSQVARNA TF 230 е типичен представител на серията 200. Той принадлежи към лекия клас мотофрези. Подходящ е за различни обработки на почвата и транспортиране на товари. С него може да обработвате оптимално неголеми площи и градини. 

За оранжерии и овощни и зеленчукови градини може да разгледате и мотофрезата HUSQVARNA TF 338. Тя е способна да извършва широк спектър от задачи и ще бъде незаменим помощник. Задвижва се от 4-тактов двигател с мощност 5 к.с. и е с работна ширина 95 см. Дълбочината на фрезоване е 30 см. Скоростите се сменят от бутон на ръкохватката. 

На какво да обърнем внимание, когато разглеждаме мотофрезите  Гардения, Хонда, Щил или Хускварна? 

мотофреза хускварнаСлед като въведохме с няколко думи всяка една от марките, време е да се съсредоточим върху основните критерии при покупка на мотофреза. Това са: 

Двигател

В сърцето на машината е двигателят - най-скъпата част от нея. От нея пряко зависят всички технически характеристики, включително мощността. Затова е важно да обърнете внимание на производителя на двигателя. Сред най-добрите марки за бензинови двигатели са Honda, Subaru, Briggs & Stratton, Hyundai, Loncin и др. 

Работна ширина

Работната ширина влияе пряко на производителността на мотофреза. Колкото по-голяма е, толкова по-бързо ще фрезовате почвата. Ако целите по-висока производителност, трябва да изберете и достатъчно мощен двигател. Трябва да се отбележи обаче, че голямата работна ширина ограничава маневреността. Затова е добре да я прецените внимателно според характеристиките на нивата.

Работна дълбочина 

Дълбочината на обработка на почвата може да варира според модела мотофреза, който изберете. За разрохкване е достатъчно машината да осигури дълбочина до 10 см. За по-сериозна обработка - около 25 см. 

Смяна на скоростите

Добре е мотофрезата да има няколко скорости. Това позволява на потребителя да определя интензивността на работата. Наличието на няколко предни скорости например е добре дошло при обработка на големи равни площи с мека почва. От полза е и ако смятате да прикачвате допълнително оборудване. Професионалните мотофрези са снабдени и с реверс. Задният ход повишава маневреността. 

Допълнителни характеристики 

При покупка на бензинова фреза Гардения, Хонда, Щил или Хускварна може да вземете предвид още: 

  • типа редуктор
  • наличността на прикачно оборудване - браздир, странични колела, полуоски за пневматични колела, комплект за оране, двоен плуг, предно колело и др. 
  • достъпността до резервни части 

Заключение

В магазин Коледжиков се стремим да осигурим на нашите клиенти надеждна техника, с която те се чувстват уверени. Затова не се колебайте да ни потърсите за съвет, когато ви предстои да купите мотофреза. Качествената машина на проверен производител е най-доброто, което може да получите срещу парите си. Един от начините да си осигурите това е като заложите на марка, която е утвърдена на пазара. Може да я разпознаете по това, че дава гаранция на продуктите си и може да разчитате на резервни части и гаранционен и извънгаранционен сервиз




Може би се интересувате още и от:

Какво представлява мотофрезата?

Мотокултиватори GRILLO - за клиенти, които искат повече

Мотоблок - как се работи с него, смяна на масло и други полезни съвети

В какъв ценови диапазон варират мотокултиваторите?

Как да изберем мотокултиватор?

От екипа на Коледжиков

Материалите в блога на онлайн магазин Коледжиков са продукт на съвместните усилия на екипа, който се състои от копирайтър и търговци с дългогодишен опит и образование в сферата на инженерните науки, градинската техника, винарското оборудване, строителството и др. В подготовката им участие взимат и нашите сервизни техници с ценни съвети и насоки за правилна екслоатация на машините.

Споделете това съдържание